Vad är Skolplus.se?

I Skolplus finns digitala resurser, övningar, spel, utskriftsmaterial och färdiga teman för grundskola och förskoleklass, som gör lärandet enkelt och roligt! Några exempel är häften med övningar för att träna välskrivning, utematte för förskoleklassen och färgläggningsbilder och memoryspel för att träna analoga och digitala klockan. Här finns olika sätt att öva glosor på engelska, finska, spanska, tyska och franska. I lärarmaterialet finns t ex minilektioner och att träna ordbilder med läskort, alfabetskort i Bokstavståget och ett väggalfabet. I matematik finns t ex arbetsblad för mängdträning. Nivåindelningen följer rubrikerna i Matteraketen och du kan t ex använda arbetsbladen som komplement till de digitala övningarna. I Skolplus kommer ofta nytt material för olika ämnen!

Här kan du läsa mer och se exempel!

Inloggning

Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö - logga in via Skolon.

Övriga kommuner - inlogg via Mediekatalogen.

Olika typer av konton

Om du skapar ett individuellt lärarkonto och individuella elevkonton kan du använda Skolplus samtliga funktioner! Du kan bl a ge individuella uppdrag och läxor i Matteraketen, Svenskaraketen och Glosor. Det finns två förenklade sätt om du inte vill skapa individuella konton. Ett är att skapa en klassinloggning där eleverna delar på inloggningen. Du kan också gå direkt till Skolplus sida via Mediekatalogen. Länken till Skolplus finns under menyvalet "Resurser" i Mediekatalogen.
Här är en beskrivning hur det går till att skapa konton och att komma igång med individuella uppdrag och läxor: Manual De flesta skolorna i Kronobergs län har gjort de administrativa förberedelserna i beskrivningen. Bjuda in en annan lärare på skolan

Bild som visar hur webbsidan Skolplus ser ut.