Vad är Skolplus.se?

I Skolplus finns digitala resurser, övningar, spel, utskriftsmaterial och färdiga teman för grundskola och förskoleklass, som gör lärandet enkelt och roligt! Några exempel är häften med övningar för att träna välskrivning, utematte för förskoleklassen och färgläggningsbilder och memoryspel för att träna analoga och digitala klockan. Här finns olika sätt att öva glosor på engelska, finska, spanska, tyska och franska. I lärarmaterialet finns t ex minilektioner och att träna ordbilder med läskort, alfabetskort i Bokstavståget och ett väggalfabet. I matematik finns t ex arbetsblad för mängdträning. Nivåindelningen följer rubrikerna i Matteraketen och du kan t ex använda arbetsbladen som komplement till de digitala övningarna. I Skolplus kommer ofta nytt material för olika ämnen!

Här kan du läsa mer och se exempel!

Inloggning

Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö - logga in via Skolon.

Övriga kommuner - inlogg via Mediekatalogen, klicka på den lilla kuben längst upp till höger.

Olika typer av konton

Skolorna i Kronobergs län är anslutna till Skolplus genom Kronobergs länslicens. De skolor som loggar in via Skolon har redan personliga lärar– och elevkonton. Övriga skolor som vill kunna nå alla funktioner på Skolplus kan själva skapa individuella lärar– och elevkonton. På så sätt kan pedagoger bland annat skapa läxor/uppdrag i Matteraketen och Svenskaraketen, skapa egna glosövningar och låsa upp gratisfilmerna i Rörelseäventyret. Om du skapar ett individuellt lärarkonto och individuella elevkonton kan du använda Skolplus samtliga funktioner! Här är en beskrivning hur det går till att skapa konton och att komma igång med individuella uppdrag och läxor: Manual - de flesta skolorna i Kronobergs län har gjort de administrativa förberedelserna. Manual: Bjuda in en annan lärare på skolan

Det går också bra att skapa en förenklad klassinloggning eller att gå direkt via Mediekatalogen, under menyvalet Rubiks-kuben.

Bild som visar hur webbsidan Skolplus ser ut.