Till innehåll på sidan

Kommunernas inloggningssätt

Alvesta

Förskola - logga in med Skolfederation. Skola - logga in med Skolon.

Lessebo och Tingsryd

Förskola - kontakta anna.prissberg@kronoberg.se. Skola - logga in med Skolon.

Ljungby, Markaryd och Älmhult

Förskola och skola - logga in med Skolfederation.

Uppvidinge

Förskola och skola - kontakta anna.prissberg@kronoberg.se.

Växjö

Förskola och skola - logga in med Skolon.

Bokningsplattformen

För att boka teknik i vår Bokningsplattform:  Klicka på ”Logga in” längst upp till höger när du kommit in på sidan. Se ovan hur din kommun och verksamhet loggar in.

Om du saknar inloggning – kontakta anna.prissberg@kronoberg.se.

Så här loggar du in och bokar teknik via Skolon (pdf)

Till bokningen

Leveransinformation

Vi lånar ut teknisk utrustning kostnadsfritt för att ge Kronobergs skolor och förskolor möjlighet att prova ny teknik. Vi lämnar och hämtar på din arbetsplats. AV-Bilen kör teknikrundan alla tisdagar (och ibland även onsdagar), utom när det är lov i skolan. Tekniken lämnas och hämtas i retur på skolans expedition, alternativt personalrum. Returer ska vara klara att hämta tisdag morgon, innehållskontrollerade, laddade och väl packade. Ofta lämnas tekniken direkt till nästa skola.

Support

Kontakta vår support om delar saknas eller inte fungerar: avm@kronoberg.se. Det går också bra att hämta beställningar i Regionhuset, Nygatan 20 i Växjö. Vi lånar inte ut saker över sommaren, då utför vi underhåll och kompletteringar.

Exempel på vad du kan låna

Vi har ett stort utbud av teknik som du kan låna av oss.

Greenscreen

Tekniken används vid digital bild- och filmredigering. Filma och fota mot en grön bakgrund för att skapa egna manipulerade bilder och filmer.

Micro:bits

Micro:bits är mikrokontrollerkort som är utrustade med 25 LED-lampor, knappar och sensorer. Kortet fungerar som en liten dator och kan programmeras på ett enkelt sätt i webbläsaren.

Pratplattor

Tåliga högtalare med 30 sekunders inspelningstid. Perfekta att användas vid tipspromenader och utematte. Plattorna kan fästas på vägg och är vattentåliga.

Robotar

Vi lånar ut robotar för alla åldrar. Några exempel är Roboten Doc, Beebots, Bluebots, Probots, Edison, Dash & Dot, Sphero och Cue.