Här hittar du information om våra workshops. Varmt välkomna säger vi till de deltagare som har gjort valet workshop i anmälan. En workshop består av två delar och pågår från kl 13.00-14.50, med en fikapaus mitt i.
Det finns möjlighet att stanna kvar i lokalerna efteråt för att besöka det virtuella utställartorget. Medtag i så fall egen enhet.
LNU har ett gästnätverk som du kan ansluta till. Gå till "LNU-Guest". För att logga in behöver du verifiera att du har läst användaravtalet och ange din e-postadress. Nätverk i Regionhuset ges på plats.
Workshop 1
Bekanta dig med VR & Engino
Tid: 13.00-14.50
Var? Videum Science Park, hus Charlie. Vi möter upp er vid receptionen. Se karta
Innehåll:
- Prova på Virtual Reality på ett 360-graders rullande golv (Silvia Estadella) - Under workshopen kommer vi att gå igenom vad Virtual Reality och Augmented Reality är och hur det kan användas i undervisningssyfte. Ni kommer sedan att få möjlighet att testa teknikerna i Videums unika VR-simulator med en 360-graders rullande golv. För bästa upplevelsen kom gärna i skor utan klack.
- Computational Thinking and Programming, Challenge and Learning with Engino Robotics Platform (ERP) (Sepideh Tavajoh) - Första delen introducerar Engino Platform. Datalogiskt tänkande utvecklas genom att använda Engino-verktyget. Andra delen består av en praktisk aktivitet.
Workshop 2
Fake News, experiment och Makerverkstad
Tid: 13.00-14.50
Var? Regionhuset, Nygatan 20 Växjö. Vi möter upp er i receptionen.
Innehåll:
- Fixa dina egna fake news! (AV-Media Region Kronoberg) - Vilka ingredienser behövs för att en fejkad nyhet ska bli trovärdig? Vilka verktyg kan du använda och hur ska du formulera dig? Du får prova några olika sätt att manipulera nyheter till ett annat innehåll. Att göra fake news ger oss medvetna och kritiska ögon! Medtag egen dator!
- Workshop med Maker tour - Mot nya höjder - Testa experimenten i terminens utmaningar! Tema är “Fantastiska transporter” och “Nätverk och system”. Du får prova Makerbussens innehåll; rita i Tinkercad och skära ut i laserskäraren Beamo. Testa innehållet i Makerverstaden från Vetenskapshuset i Markaryd - kreativa konstruktioner med Strawbees och den nya kopplingen till Micro:bit
Workshop 3
Internet of Things & Värmekamera
Tid: 13.00-14.50
Var? Linnéuniversitetet, Hus D, samling i sal D2272 - se karta
Innehåll:
- Internet of Things (IoT) i skolan: utmaningar och möjligheter (Marcelo Milrad & Fredrik Ahlgren) - Vad är Internet of Things (IoT) och hur kan tekniken användas i skolan? IoT är en disruptiv teknik som påverkar vår omvärld genom att koppla upp inte bara människor utan alla våra saker. Teknik som går att använda för att skapa ett mer hållbart och tryggare samhälle. Vi går igenom vad IoT är, vilken hårdvara som finns och olika nätverksprotokoll, och hur det kan användas i olika introducerande projekt. Några konkreta exempel om hur IoT används inom olika områden kommer att illustreras. Vi avslutar vår presentation med tankar och konkreta förslag som visar på hur IoT kan introduceras i skolan utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Sal D2272
- Hur värmekameran kan stimulera lärande om värme (Niclas Åhman) -I workshopen kommer deltagarna få prova på att använda värmekameran när de genomför olika experiment kopplade till värme. Experimenten är kvalitativa och är anpassade mest för grundskolan, trots det kan workshopen vara intressant för gymnasielärare. Utifrån experimenten kommer vi att diskutera hur värmekameran skulle kunna användas i förskolan/grundskolan/gymnasiet. Sal D0070
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.