Här hittar du information om våra workshops. Varmt välkomna säger vi till de deltagare som har gjort valet workshop i anmälan. 

Det finns möjlighet att stanna kvar i lokalerna efteråt för att besöka det virtuella utställartorget som pågår fram till lunch. Medtag i så fall egen enhet.

LNU har ett gästnätverk som du kan ansluta till. Gå till "LNU-Guest". För att logga in behöver du verifiera att du har läst användaravtalet och ange din e-postadress. Nätverk i Regionhuset ges på plats.

Workshop 1

Bekanta dig med VR & Engino

Tid: 9.00-10.50

Var? Videum Science Park, hus Charlie. Vi möter upp er vid receptionen. Se karta

Innehåll: 

  • Prova på Virtual Reality på ett 360-graders rullande golv (Silvia Estadella) - Under workshopen kommer vi att gå igenom vad Virtual Reality och Augmented Reality är och hur det kan användas i undervisningssyfte. Ni kommer sedan att få möjlighet att testa teknikerna i Videums unika VR-simulator med en 360-graders rullande golv. För bästa upplevelsen kom gärna i skor utan klack.
  • Computational Thinking and Programming, Challenge and Learning with Engino Robotics Platform (ERP) (Sepideh Tavajoh) - Första delen introducerar Engino Platform. Datalogiskt tänkande utvecklas genom att använda Engino-verktyget. Andra delen består av en praktisk aktivitet.

Workshop 2

Tema Saga

Tid: 9.00-10.50

Var? Regionhuset, Nygatan 20 Växjö. Vi möter upp er i receptionen.

Innehåll: 

  • AV-Media presenterar "Tema Saga" - Vi jobbar med olika tekniker för att befästa grunderna i AudioEditor, StopMotion och Greenscreen. Skapa en inspirerande ljudsaga som barnen kan visualisera med hjälp av StopMotion. Avrunda temat med att agera framför kameran och Greenscreen!

Workshop 3

DIGIT LAB & Värmekamera

Tid: 9.00-10.50

Var? Linnéuniversitetet, Hus D, samling i sal D2272 - se karta

Innehåll: 

  • DIGIT LAB (Rebecka Green) - Hands-on workshop med möjlighet att prova på digitala verktyg riktade mot förskolan. Vi testar tillsammans till exempel Greenscreen, robotar och mikroskop och pratar om hur man kan arbeta med digital teknik i förskolan. Sal D2272
  • Hur värmekameran kan stimulera lärande om värme (Niclas Åhman) - I workshopen kommer deltagarna få prova på att använda värmekameran när de genomför olika experiment kopplade till värme. Utifrån experimenten kommer vi att diskutera hur värmekameran skulle kunna användas i förskolan. Sal D0070