Välkommen till Utställartorget för Skolspåret!

Klicka på "Om oss" för att läsa om utställaren och "Fasta programtider" för att se vilka föreläsningar som utställaren erbjuder.

Creaza

Öppet kl 13.00-16.00

Om oss
Creaza är ett digitalt berättande verktyg som gör det möjligt för alla elever att skapa tecknade serier, animationer, presentationer, tankekartor, podcasts samt redigera film. Vårt mål är att göra lärandet mer kreativt och roligt och hjälpa er pedagoger att möta eleverna efter deras behov och intressen.
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.00-13.30 Mindomo - Vi visar här hur enkelt ni skapar tankekartor & presentationer.

14.00-14.30 Cartoonist - Lär dig att redigera film, skapa presentationer, tecknade serier och mycket mer.

15.00-15.30 AudioEditor - I detta pass visar vi hur lätt det är att skapa en podcast och redigerar ljud.

Hands-on Science

Öppet kl 13-16

Om oss
Hands-On Science erbjuder spännande läromedel och kompetensutveckling för kreativ inlärning. Besök gärna vår hemsida hos.se
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

På möteslänk ovan kommer du till Hands-On Science digitala mötesrum och livesändningen från vår Makerspace studio. Du kan när som kliva in och ut i mötesrummet och delta på de olika föreläsningarna. Din mikrofon och video är på förhand avstängd. Frågor ställs i chatten. Nedan ser du vårt program:

13.00-13.45 Digitalt berättande med Green Screen och stop motion - Dokumentera eller skapa en film med stillbildstekniken Stop motion. Diskutera källkritik, redovisa på annorlunda sätt eller skapa en rolig presentation med Green screen.

14.00-15.00 Robotar och programmering i skolan! - Robotar och programmering i skolan! En resa genom pedagogiska robotarnas värld där en enklaste flyttar sig i olika riktningar till den mest avancerad som nyttjat maskin inlärning och Internet of things. Följ med i denna visnings av olika robotar och hur dom kan användas. En och annan nyhet lär dyka upp!

15.00-16.00 Microbit, programmera något på bara några sekunder - Den lilla mikrodatorn som låter elever skapa med programmering inom några sekunder! I denna interaktiva workshop kan du välja att vara med som åhörare eller faktiska delta och liveprogrammera i Microbit Classroom.

Studentlitteratur

Öppet kl 13.00-16.00

Om oss
Studentlitteratur lägger grunden för lärande. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar vi produkter som stödjer kunskaps- och kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Besök gärna vår hemsida studentlitteratur.se

Rickard Ahlberg
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.00-13.20 Magic! Support i Magic! 4, 5 & 6 - Om du undervisar i engelska och använder senaste upplagan av Magic! så har du också tillgång till en mer avskalad version av texterna i textboken. Du hittar dessa i den digitala elevboken under menyn Support. Under den här presentationen får du flera olika tips på hur du kan använda dig av Magic! Support i din undervisning och du har också möjlighet att ställa dina frågor kring läromedlet.

14.00-14.20 Tomoyo – webbaserad färdighetsträning i matematik för dig med Favorit matematik 1-5 - Tomoyo är ett spelifierat digitalt läromedel med fokus på färdighetsträning och repetition i matematik. Här får du lära dig mer om vad Tomoyo är och hur du kan använda det i din undervisning.

15.00-15.20 Träff på texten – fokus på texttyper - Undervisning med fokus på texttyper med utgångspunkt i en förenklad cirkelmodell. Låter det intressant? Då ska du vara med under den här presentationen! Här presenterar vi hur man kan arbeta med texttyperna på olika sätt, från gemensamt läsande till eget skrivande med tydliga stödstrukturer och med elevexempel på texter.

Specialpedagogiska skolmyndigheten

Öppet kl 13.00-15.30

Om oss
Specialpedagogiska skolmyndigheten är Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik. För att bidra till att förskolor, skolor och vuxenutbildningar ger en utbildning som möter barns, ungas och vuxnas behov, oavsett funktionsförmåga, erbjuder vi stöd i form av kunskap och kompetensutveckling över hela Sverige, ett stöd som är kostnadsfritt. Se här en Film om Specialpedagogiska skolmyndigheten

Med digitala verktyg och tjänster finns stora möjligheter att anpassa studiesituationen utifrån enskilda personers behov av stöd. På SPSM´s hemsida och Digitalt lärande kan du bland annat ta del av Podden Lika värde och vår tjänst Fråga en rådgivare.

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Om du vill prata med oss finns vi på länken ovan. Här kan du ställa frågor om SPSM´s stöd kring digitalt lärande.

Marie L Josefsson
Ingmari Svensson

Följande tider är vi tillgängliga:

13.00-14.00

15.00-15.30

Välkommen!

Sanoma Utbildning

Öppet kl 13-16

Om oss
Vi ger ut fysiska och digitala läromedel från förskola, hela vägen upp till universitet, högskola och näringsliv. Vi kombinerar det som vi redan vet fungerar i klassrummet med ny teknik och förespråkar en mix av både analogt och digitalt, dvs blended learning. Till vår hjälp har vi vår plattform Bingel med digital färdighetsträning F-6 och Kampus, vår samlingsplats för heldigitala läromedel. Läs mer på vår hemsida

Film om våra digitala läromedel

Pia Lindh
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.00-13.30 Bingel – digital övärld med färdighetsträning i bla svenska, matematik, engelska, NO från F-6 – inslag av både gameification + adaptivitet. Till vissa läromedel finns även interaktiva digitala lärarstöd.

13.45-14.15 Kampus – I Kampus samlas heldigitala läromedel och metoder för lärande. Allt från digitala versioner av våra läromedel med interaktiva övningar för eleven, till lärarstöd och lektionsplanering.

14.30-15.00 Bingel– digital övärld med färdighetsträning i bla svenska, matematik, engelska, NO från F-6 – inslag av både gameification + adaptivitet. Till vissa läromedel finns även interaktiva digitala lärarstöd.

15.30-16.00 Kampus– I Kampus samlas heldigitala läromedel och metoder för lärande. Allt från digitala versioner av våra läromedel med interaktiva övningar för eleven, till lärarstöd och lektionsplanering.

Vill du veta mer om våra läromedel för gymnasiet och vuxenutbildningen? Läs här.

NTA Skolutveckling

Öppet kl 13-16

Om oss
NTA Skolutveckling vill gynna barn och elevers intresse och kunskaper i naturvetenskap, teknik och matematik. Det gör vi med ett vetenskapsbaserat skolutvecklingsprogram som innehåller undervisningsmaterial, lärarhandledning och kompetensutveckling.

Christian Rydberg
Tina Häggholm

Läs mer om oss på vår webbplats: ntaskolutveckling.se

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Föreläsning Smartare teknikundervisning - Hur kan befintliga tekniska lösningar kombineras med ny digital teknik för att göra föremål och system smartare? Vad betyder begreppet ”smartare” i relation till tekniska lösningar? Välkommen att möta NTA Skolutvecklings teman Smartare produkter för årskurserna 4–7 och Den smartare staden för årskurserna 6–9 – två teknikteman med programmeringsinnehåll. Varje pass är 30 min, mellan passen finns det möjlighet att ställa frågor. 

13-13.30 Smartare teknikundervisning

14-14.30 Smartare teknikundervisning

15-15.30 Smartare teknikundervisning

Gleerups

Öppet kl 13-15

Om oss
Med Gleerups digitala läromedel får du och dina elever tillgång till ett ständigt aktuellt innehåll av hög kvalitet. Att samla alla digitala läromedel i en gemensam lärmiljö ger många pedagogiska fördelar. Likvärdigheten ökar och ni får stora möjligheter till kollegialt samarbete. Smarta funktioner hjälper varje elev att utveckla förmågor utifrån just sina förutsättningar och behov. Välkommen att titta runt på gleerups.se

Se en film om våra nya digitala läromedel

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.00-13.30 Att läsa för att lära i digital text - Det pratas mycket om barn och ungdomars läsning och läsförmåga. Parallellt finns också en oro över skärmen. Hur får vi ihop detta på ett bra sätt i undervisningen? Vi ger dig användbara tips på hur du kan arbeta med läsförståelse och studieteknik i ett digitalt läromedel.

13.30-13.45 Frågestund

14.00-14.30 Nyfiken på vilka möjligheter digitala läromedel kan ge? - Du får en tydlig genomgång av upplägg, funktionalitet och de pedagogiska möjligheter som finns i Gleerups digitala läromedel. I Gleerups digitala läromedel finns en mängd funktioner som ger möjlighet att variera inlärningen och gör det möjligt för elever att arbeta flexibelt, inhämta kunskap och utveckla förmågor utifrån sina förutsättningar. Missa inte det nya planeringsverktyget och andra populära funktioner t ex texter i olika nivåer, övningar och uppföljning. Möjligheterna är många!

14.30-14.45 Frågestund

Freken

Öppet kl 13.00-16.00

Om oss
Freken tillhandahåller moderna digital lösningar för olika ändamål. Vi erbjuder utbildning, support samt service på alla våra produkter och tjänster. Besök vår hemsida
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Lösenord: Digdag

13-13.30 Laserskärare i skolan - Vad är en laserskärare, hur fungerar den, vilka material kan man använda och hur kan man skapa pedagogiska projekt?

14-14.30 3D-skrivare i skolan - Hur kan man använda den, vad är det, vilka material kan man använda, vilka projekt kan man göra? osv

15-15.30 Vinylskärare i skolan - Vad är en vinylskärare, hur fungerar den, vilka material kan man använda, hur kan man skapa pedagogiska projekt?

Kattalo

Öppet kl 13-16.30

Om oss
Kattalo är en digital tjänst för att lära barn läsa och skriva. Kattalo består av två delar: en app som kan användas på iPad/Chromebooks/webbläsare samt en portal där pedagoger kan följa upp och styra barnets arbete i realtid.

Pether Wiklander
Michael Söderman
Mona Wiklander

Besök kattalo.com för mer information.

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Webinaren leds av Mona Wiklander; 40+ år som specialpedagog, föreläsare och författare inom tidig språkutveckling, samt grundare av Sandvikenmodellen – Skriva sig till läsning.

13.00-13.30 Webinar - Digitala vägar till skrivande och läsande - Hur hjälper vi barn att tidigt knäcka läskoden och att få en progression i skriv- och läsutveckling? Hur kan Kattalo bidra till detta?

13.30-14.50 Digital monter - Vill du se en demo av Kattalo eller ställa frågor. Kom in i vår digitala monter och häng med oss!

15.00-15.30 Webinar - Digitala vägar till skrivande och läsande - Hur hjälper vi barn att tidigt knäcka läskoden och att få en progression i skriv- och läsutveckling? Hur kan Kattalo bidra till detta?

15.30-16.00 Demo - Hur fungerar Kattalo i grundskolan? - Demo av Kattalo

16.00-16.30 Digital monter - Vill du se en demo av Kattalo eller ställa frågor. Kom in i vår digitala monter och häng med oss!

Alega

Öppet kl 13-16

Om oss
Alega Skolmateriel är distributörer för hela Sverige. I drygt 40 år har vi arbetat aktivt för att ta fram nytänkande, kreativa och spännande läromedel för undervisning i matematik, teknik och naturvetenskap med Din nyfikenhet som motivation.

Sedan starten 1980 har vi samlat på oss ett stort utbud av produkter för laborationer och experiment inom kemi, fysik, biologi, matematik och teknik. Under detta året har vi blivit en del av AstroSweden-familjen. Är du intresserad kan du nå oss på 0511-10411 eller www.alega.se

ClassVR-koncept & utlottning
Alega Skolmateriel och Avantis presenterar världens första virtuella nöjespark. Den Virtuella nöjesparken är en del av ClassVR-konceptet som nu börjar användas av svenska lärare. Välkommen in!

Film

Vi lottar ut digitala spelkort till vart tionde besökare! Vill du vara med och vinna Logic cards så klicka här och ange din mailadress.

Natur och kultur

Öppet kl 13-16

Om oss
Besök vår hemsida

Anne Öhlander
Sofie Almström
Magnus Pettersson
Fasta programtider & möteslänk
Digilär är ett heltäckande och heldigitalt läromedel. Här finns smarta verktyg som underlättar planering, redovisning och uppföljning plus prisbelönta funktioner som skapar ett tillgängligt lärande. Välkommen in för att få presentationer riktade mot olika ämnen!

Klicka på föreläsningens titel för att komma till mötet!

13.00-13.30 Digilär för åk 4-6 SO

13.30-14.00 Digilär för åk 7-9 SO eller

13.30-14.00 Digilär för gymnasiet

14.00-14.30 Digilär för åk 4-6 svenska

14.30-15.00 Digilär för åk 7-9 engelska

 

Matteappen

Öppet kl 12.15-16.30

Om oss
Matematik är ett ämne där vägen till svaret är viktigare än svaret i sig självt. Matteappen kombinerar teknik med handarbetet Matematik och ger eleverna möjlighet att både uttrycka sig och kommunicera matematiskt, även om det sker digitalt. Elevernas arbete rättas automatiskt och som lärare kan du ta del av både svar och uträkning i realtid. Plattformen innehåller heltäckande material för hela grundskolan och screeningmaterial som t.ex. NCM's Förstå och Använda Tal, Skolverkets Diamantdiagnoser, alla gamla Nationella Prov m.m.

Daniel Hagstedt
Julia Trost
Erik Steen

Besök www.matteappen.se för mer information eller kika på detta seminarie där en lärare beskriver hur hen använder Matteappen i sin undervisning.

Är du nyfiken på vad kommunerna tycker om vårt samarbete, så får du gärna läsa rapporten som FDLIS, Framtidens digitala lärande i skolan, släppte i våras om vårt samarbete med Halmstad kommun: Digital lärresurs i matematik

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

12.15-14.15 Workshop - Hur kan Matteappen stötta mig? - Öppen workshop för att se Matteappen och ställa dina frågor om hur tjänsten fungerar. Drop in!

14.30-15.00 Skolutveckling med Matteappen - Vi visar hur du som skolledare kan använda Matteappen i ditt utvecklingsarbete.

15.15-15.45 Matteappen - Det pedagogiska verktyget - Genomgång av hur Matteappen kan användas i klassrummet för att lyfta det matematiska samtalet och stämma elevers framsteg.

16.00-16.30 Workshop - Hur kan Matteappen stötta mig? - Öppen workshop för att se Matteappen och ställa dina frågor om hur tjänsten fungerar. Drop in!

AV-Media & MTMNH

Öppet kl 13-16

Om oss
Vi är samarbetspartners och tillhör samma avdelning inom regionen. AV-Media inspirerar informerar och utbildar med fokus på media och IT i skolan. Besök vår hemsida. Maker Tour – Mot nya höjder är ett undervisningskoncept som gör det enkelt för dig som lärare att öka dina elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Besök vår hemsida.
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.30-14.00 Nya Mediekatalogen - Eva tipsar om nya funktioner, filmer och svarar på frågor.

14.00-14.20 Vad är MTMNH? - Vi visar konceptet som syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik

14.30-15.00 Widgit Online - Tips i bildstödsprogrammet Widgit Online

15.00-15.30 Nya Mediekatalogen - Eva tipsar om nya funktioner, filmer och svarar på frågor.

15.30-16.00 Influencers - Vem är influencer och varför ska du bry dig om det?

Skolon

Öppet kl 13.00-16.30

Om oss

Skolon samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet - så kommer ni igång på er skola Skolon och AV Media Region Kronoberg har ett samarbete, vilket innebär att det är möjligt för skolor att på ett smidigt och enkelt sätt nå sina länslicenser av digitala lärresurser och skolverktyg samlade på ett och samma ställe - i Skolon.

För lärare och elever innebär det åtkomst till sina digitala verktyg med en inloggning och ett klick och för skolan innebär det möjlighet att på egen hand hantera licenser, användare och data på ett säkert sätt i en samlad vy. Det betyder mer tid för lärande och mindre tid för administration. Med Skolon kommer ni igång i klassrummet med ett klick!

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

I vårt mötesrum, speciellt framtaget för just Digitala Kompetensdagen, kommer Johan Sundin från Skolon att berätta om hur er skola snabbt och enkelt kan komma igång med att förenkla det digitala lärandet. Välkommen!

13.15-13.30

14.15-14.30

15.15-15.30

16.15-16.30

Se gärna filmen om Skolon och möjligheterna med digitalt lärande här

Svensk talteknologi

Öppet kl 13.00-16.30

Om oss
Svensk Talteknologi underlättar såväl skolgång som vardag och arbetsliv för alla som läser, skriver eller vill lära sig ett nytt språk. I över 20 år har vi arbetat inom områdena läsa, skriva, språkinlärning och har flera spännande produkter inom varje område. Besök gärna vår hemsida!
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Med början varje hel timme från 13.00 lämnar Johan Swensson 5 bra och tänkvärda tips när det gäller val av läs- & skrivverktyg för era elever. Att ta del av tipsen tar ca 15 minuter och som en överraskning utlovas möjligheten att kunna testa Claro Scanpen Premium, den suveräna uppläsningsappen som erbjuds i en digital goodiebag. Ni har självklart också möjlighet att komma med frågor och funderingar kring läs- & skrivverktyg.

kl 13-13.15 Läs-och skrivverktyg

kl 14-14.15 Läs-och skrivverktyg 

kl 15-15.15 Läs-och skrivverktyg

kl 16-16.15 Läs-och skrivverktyg

Wikona AB

Öppet kl 13-16.30

Om oss & tävling
Wikona AB är skandinavisk AV-distributör av noga utvalda produkter. Tillsammans med våra återförsäljare erbjuder vi lösningar för att skapa attraktiva och engagerande miljöer som främjar samarbete och lärande. Besök gärna vår hemsida wikona.se

Tävling! Vinn 5 par hörlurar! Hörlurarna är tåliga och gjorda för skolan med hög kvalitet. Tävla genom att kommentera varför just er arbetsplats ska vinna. Till tävlingen!

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.15-13.45 BalanceBox - Manuellt höj och sänkbara stativ till touchskärmar - BalanceBox gör det enkelt att justera skärmen så att du kan arbeta i en ergonomisk riktig och bekväm arbetsställning. Patenterad fjäderteknik gör att du manuellt, snabbt och enkelt kan flytta skärmen i höjdled utan elektrisk ansluting. BalanceBox är unik och passar till alla olika typer av touchskärmar. Upptäck fördelarna med en BalanceBox du också! Finns både som vägghängd och på mobilt stativ.

14.15-14.35 Hörlurar gjorda för skolan - AVIDs hörlurar är specialdesignade för att klara skolans tuffa miljö med tuggresistenta kablar, förstärka kabelinfästningar, enkel rengöring, hög ljudkvalité och avancerad mikrofonutformning.

15.15-15.35 Visualisera med en dokumentkamera i klassrummet eller på distans - HoverCam dokumentkamera används för att förbättra och underlätta undervisningen i klassrummet. Det som läggs under kameran visas upp via projektor eller skärm så att alla ser. Du kan också använda HoverCams dokumentkamera för att spela in filmer samt för att skanna dokument. Används för distansundervisning tillsammans med Zoom, Teams och Google Meet.

Muzzy

Öppet kl 13.15-16.00

Om Muzzy
"Learn English and other languages with Muzzy!"

Muzzy från Gondoland och Magnus Hamark från Hamarkfilm berättar mer om det digitala läromedlet MuzzyClub. Läromedlet innehåller filmer, filmklipp, sånger, interaktiva lärspel samt en omfattande lärarhandledning med bl.a. ännu mer övningsmaterial för eleverna.

Målgrupp F-6, ämnen: Engelska och Moderna språk

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.15-13.45 Muzzy i engelsk- undervisningen (F-6)

14.15-14.45 Muzzy i engelsk- undervisningen (F-6)

15.15-15.45 Muzzy i moderna språk (4-7)

Yrkes-SM

Öppet kl 13.30-15.00

Om oss
www.yrkessm.se

Sveriges största yrkesevenemang för unga

Den 10-12 maj 2022 kommer Sveriges största yrkesevenemang till Växjö och Arenastaden! Yrkes-SM ska öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor, arbetsliv och allmänhet att gratis få besöka evenemanget för att få möjlighet att själva få prova på ett 50-tal olika yrken, titta och ställa frågor till tävlande och yrkesambassadörer på plats.

Under Yrkes-SM kommer de bästa av de bästa att tas ut till yrkeslandslaget och får representera Sverige under kommande Yrkes-EM och Yrkes-VM.

Varför ska dina elever besöka Yrkes-SM?

Oavsett om dina elever går på mellanstadiet, högstadiet eller gymnasiet är det av stort värde för dem att besöka Yrkes-SM. Evenemanget blir som Sveriges största prao - en unik möjlighet för alla besökare att utforska olika yrken och inspireras av Sveriges bästa yrkesungdomar. Eleverna kan till exempel få måla, ge första hjälpen, styra robotar, köra simulatorer, göra blomsterarrangemang och mycket annat. Besöket kan på många sätt kopplas till läroplanen, och inte minst målet med att förse elever med erfarenhet av att ha testat flera yrken och av information för att välja fortsatt utbildning.

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

13.30-13.50 Yrkes-SM – Catarina berättar om och svarar på frågor om Yrkes-SM.

14.30-14.50 Yrkes-SM – Catarina berättar om och svarar på frågor om Yrkes-SM.

Support

Öppet hela dagen

Nå oss via mail!
Nå oss på telefon
Linda Stark: 0767 20 77 92

Tina Sundberg: 0708 69 49 32