Välkommen till Utställartorget för Förskolspåret!

Klicka på "Om oss" för att läsa om utställaren och "Fasta programtider" för att se vilka föreläsningar som utställaren erbjuder.

Creaza

Endast film pga sjukdom

Om oss
Creaza är ett digitalt berättande verktyg som gör det möjligt för alla barn att skapa tecknade serier, animationer, presentationer, tankekartor, podcasts samt redigera film. Vårt mål är att göra lärandet mer kreativt och roligt och hjälpa er pedagoger att möta eleverna efter deras behov och intressen.
Se film
Film

Se spellista med 9 småfilmer ovan om Cartoonist - Lär dig att redigera film, skapa presentationer, tecknade serier och mycket mer.

Hands-on Science

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss

Hands-On Science erbjuder spännande läromedel och kompetensutveckling för kreativ inlärning. Besök gärna vår hemsida hos.se

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

På möteslänk ovan kommer du till Hands-On Science digitala mötesrum och livesändningen från vår Makerspace studio. Du kan när som kliva in och ut i mötesrummet och delta på de olika föreläsningarna. Din mikrofon och video är på förhand avstängd. Frågor ställs i chatten. Nedan ser du vårt program:

8.30-9.30 ”DigiTala” med Digitala verktyg i förskolan - DigiTala” med Digitala verktyg i förskolan. Under denna inspirations föreläsning får du tips och konkreta exempel på hur man kan använda digitala verktyg för att skapa berättelser och skapa samtal med digitala verktyg.

10.00-11.00 Kreativ programmering i förskola! - Stimulera barnens kreativitet med programmeringsverktyg. Problemlös, måla eller prata om hur en robot fungerar. Under denna inspirations föreläsning visar vi hur olika pedagogiska robotar ska ta fram barnen och pedagogerna skaparlust!

11.00-12.00 Fråga Hospedagogen - Öppet mötesrum där ni har möjlighet att ställa frågor till Hands-On Science utbildningspedagog Richard Duncan. Kanske ser ni något digitalt verktyg i bakgrunden i Hands-On Science makerspace som ni blir nyfiken på och får en snabb genomgång av.

Specialpedagogiska skolmyndigheten

Öppet kl 8.30-11.30

Om oss
Specialpedagogiska skolmyndigheten är Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik. För att bidra till att förskolor, skolor och vuxenutbildningar ger en utbildning som möter barns, ungas och vuxnas behov, oavsett funktionsförmåga, erbjuder vi stöd i form av kunskap och kompetensutveckling över hela Sverige, ett stöd som är kostnadsfritt. Se här en Film om Specialpedagogiska skolmyndigheten

Med digitala verktyg och tjänster finns stora möjligheter att anpassa studiesituationen utifrån enskilda personers behov av stöd. På SPSM´s hemsida och Digitalt lärande kan du bland annat ta del av Podden Lika värde och vår tjänst Fråga en rådgivare.

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Om du vill prata med oss finns vi på länken ovan. Här kan du ställa frågor om SPSM´s stöd kring digitalt lärande.

Marie L Josefsson
Ingmari Svensson

Följande tider är vi tillgängliga:

kl 8.30-9.30

kl 10.30-11.30

Välkommen!

Alega

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
Alega Skolmateriel

Vi är distributörer för hela Sverige. I drygt 40 år har vi arbetat aktivt för att ta fram nytänkande, kreativa och spännande läromedel för undervisning i matematik, teknik och naturvetenskap med Din nyfikenhet som motivation.

Sedan starten 1980 har vi samlat på oss ett stort utbud av produkter för laborationer och experiment inom kemi, fysik, biologi, matematik och teknik. Under detta året har vi blivit en del av AstroSweden-familjen. Är du intresserad kan du nå oss på 0511-10411 eller www.alega.se

ClassVR-koncept & utlottning
Alega Skolmateriel och Avantis presenterar världens första virtuella nöjespark. Den Virtuella nöjesparken är en del av ClassVR-konceptet som nu börjar användas av svenska lärare. Välkommen in!

Film

Vi lottar ut digitala spelkort till vart tionde besökare! Vill du vara med och vinna Logic cards så klicka här och ange din mailadress.

Freken

Öppet kl 9.00-12.00

Om oss
Freken tillhandahåller moderna digital lösningar för olika ändamål. Vi erbjuder utbildning, support samt service på alla våra produkter och tjänster. Besök vår hemsida
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Lösenord: Digdag

9.00-9.30 Robotar för förskolan - Vi visar olika robotar och vilka funktioner de olika robotarna har.

9.30-11.00 Fråga Freken

11.00-11.30 Digitala hjälpmedel lämpliga för förskolan - Vi tittar på olika digitala produkter riktade mot förskolan som tex, mikroskop, spel etc

Kattalo

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
Kattalo är en digital tjänst för att lära barn läsa och skriva. Kattalo består av två delar: en app som kan användas på iPad/Chromebooks/webbläsare samt en portal där pedagoger kan följa upp och styra barnets arbete i realtid.

Pether Wiklander
Michael Söderman
Mona Wiklander

Besök kattalo.com för mer information.

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

Obs! Ny möteslänk!

Webinaren leds av Mona Wiklander; 40+ år som specialpedagog, föreläsare och författare inom tidig språkutveckling, samt grundare av Sandvikenmodellen – Skriva sig till läsning.

8.20-8.50 Webinar - Tidiga insatser är avgörande - Språkutvecklande arbete i förskolan för att fler barn ska lyckas i skolan. Hur gör vi det? Hur kan Kattalo bidra till detta?

9.00-10.50 Digital monter - Vill du se en demo av Kattalo eller ställa frågor. Kom in i vår digitala monter och häng med oss!

11.00-11.30 Webinar - Tidiga insatser är avgörande - Språkutvecklande arbete i förskolan för att fler barn ska lyckas i skolan. Hur gör vi det? Hur kan Kattalo bidra till detta?

11.30-12.00 Demo - Hur fungerar Kattalo i förskolan? - Demo av Kattalo

Wikona AB

Öppet kl 8.00-12.00

Om oss & tävling
Wikona AB är skandinavisk AV-distributör av noga utvalda produkter. Tillsammans med våra återförsäljare erbjuder vi lösningar för att skapa attraktiva och engagerande miljöer som främjar samarbete och lärande. Besök gärna vår hemsida wikona.se

Tävling! Vinn 5 par hörlurar! Hörlurarna är tåliga och gjorda för skolan med hög kvalitet. Tävla genom att kommentera varför just er arbetsplats ska vinna. Till tävlingen!

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

9.30-10.00 Engagera barnen med en Interaktiv Skrivtavla – på golv, bord och vägg! - Netboard PORTABLE är en allt-i-ett-lösning som består av en interaktiv projektor och en kraftfull ultrakompakt PC monterad på ett specialtillverkat stativ. Stoppa i sladden i vägguttaget och vips så har du en interaktiv yta. Den är gjord för att kunna användas på golvet, på ett bord eller på väggen. Gör allt du kan göra med en dator och projektor. Anslut din iPad eller extern dator. Elever och pedagoger kan skriva, räkna och läsa och interagera intuitivt med olika typer av utbildningsmaterial, som lärande spel, titta på filmer, webbsidor etc. Med NetBoard Portable kan eleverna utveckla sina motoriska, kognitiva och sociala färdigheter. Använd tillsammans med dokumentkamera för högläsning, visa elevexempel och spela in film etc..

10.15-10.35 Hörlurar gjorda för skolan- AVIDs hörlurar är specialdesignade för att klara skolans tuffa miljö med tuggresistenta kablar, förstärka kabelinfästningar, enkel rengöring, hög ljudkvalité och avancerad mikrofonutformning

11.15-11.35 Visualisera med en dokumentkamera i klassrummet eller på distans - HoverCam dokumentkamera används för att förbättra och underlätta undervisningen i klassrummet. Det som läggs under kameran visas upp via projektor eller skärm så att alla ser. Du kan också använda HoverCams dokumentkamera för att spela in filmer samt för att skanna dokument. Används för distansundervisning tillsammans med Zoom, Teams och Google Meet.

Natur och kultur

Öppet kl 8.30-12.00

Se Natur och kulturs filmer

Fortbilda hela arbetslaget - Se en presentation om Förskoleserien och Förskolepocket från Natur & Kultur. Förskoleserien inspirerar dig till nya arbetssätt och metoder i det dagliga arbetet på förskolan. Serien fortbildar verksamma pedagoger och ger tips och idéer som främjar barnens utveckling och lärande. Förskolepocket är lättlästa och greppbara handböcker som ger en bra introduktion till angelägna ämnen som rör förskolan. Böckerna vänder sig till pedagoger men passar alla som möter barn i förskoleåldern.

Film om Förskoleserien och förskolepocket

Utmana de äldsta barnen på förskolan med Väpplarna - Se presentationen om Väpplarna, ett lustfyllt arbetsmaterial som utgår från målen inom språk, matematik, NO/teknik och socialt samspel ur Lpfö 18. Väpplarna är tänkt att användas med de äldsta barnen under deras sista år på förskolan.

Film om Väpplarna

 

Matteappen

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
Matematik är ett ämne där vägen till svaret är viktigare än svaret i sig självt. Matteappen kombinerar teknik med handarbetet Matematik och ger barnen möjlighet att både uttrycka sig och kommunicera matematiskt, även om det sker digitalt. Arbetet rättas automatiskt och som pedagog kan du ta del av både svar och uträkning i realtid. Plattformen innehåller heltäckande material för hela grundskolan och screeningmaterial som t.ex. NCM's Förstå och Använda Tal, Skolverkets Diamantdiagnoser, alla gamla Nationella Prov m.m.

Daniel Hagstedt
Julia Trost
Erik Steen

Besök www.matteappen.se för mer information eller kika på detta seminarie där en lärare beskriver hur hen använder Matteappen i sin undervisning.

Är du nyfiken på vad kommunerna tycker om vårt samarbete, så får du gärna läsa rapporten som FDLIS, Framtidens digitala lärande i skolan, släppte i våras om vårt samarbete med Halmstad kommun: Digital lärresurs i matematik

Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

8.30-9.00 Matteappen - Det pedagogiska verktyget - Genomgång av hur Matteappen kan användas för att lyfta det matematiska samtalet och stämma av barnens framsteg.

9.15-10.15 Workshop - Hur kan Matteappen stötta mig? - Öppen workshop för att se Matteappen och ställa dina frågor om hur tjänsten fungerar. Drop in!

10.30-11.00 Skolutveckling med Matteappen - Vi visar hur du som skolledare kan använda Matteappen i ditt utvecklingsarbete.

11.30-12.00 Matteappen - Det pedagogiska verktyget - Genomgång av hur Matteappen kan användas för att lyfta det matematiska samtalet och stämma av barnens framsteg.

AV-Media Region Kronoberg

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
AV-Media inspirerar informerar och utbildar med fokus på media och IT i skolan. Besök vår hemsida.
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

8.30-9.00 Nya Mediekatalogen - Eva tipsar om nya funktioner, ger tips på film och svarar på frågor.

9.30-10.00 Nya Mediekatalogen - Eva tipsar om nya funktioner, ger tips på film och svarar på frågor.

10.30-11.00 Nya Mediekatalogen - Eva tipsar om nya funktioner, ger tips på film och svarar på frågor.

11.00-11.30 MIK i förskolan - Hur kan man arbeta med Medie- och informationskunnighet i förskolan?

11.30-12.00 Greenscreen i förskolan

AV-Media & MTMNH

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
Vi är samarbetspartners och tillhör samma avdelning inom regionen. AV-Media inspirerar informerar och utbildar med fokus på media och IT i skolan. Besök vår hemsida. Maker Tour – Mot nya höjder är ett undervisningskoncept som gör det enkelt för dig som lärare att öka dina elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Besök vår hemsida.
Fasta programtider & möteslänk
Möteslänk

8.30-9.00 Tips i Skolplus

9.00-9.30 MusicLab - ett webbaserat musikprogram

9.30-10.00 Bekanta dig med Wifi-puckarna

10.00-10.30 Datalogiskt tänkande finns även som inspelning 

11.00-11.30 Widgit Online - tips i bildstödsprogrammet Widgit Online

11.30-12.00 QR-koder i förskolan

NTA Skolutveckling

Öppet kl 8.30-12.00

Om oss
NTA Skolutveckling vill gynna barn och elevers intresse och kunskaper i naturvetenskap, teknik och matematik. Det gör vi med ett vetenskapsbaserat skolutvecklingsprogram som innehåller undervisningsmaterial, lärarhandledning och kompetensutveckling.

Läs mer om oss på vår webbplats: ntaskolutveckling.se

Film om Hållbar utveckling

Se vår film om Hållbar utveckling i förskolan:

Film

Support

Öppet hela dagen

Nå oss via mail!
Nå oss på telefon
Linda Stark: 0767 20 77 92

Tina Sundberg: 0708 69 49 32