Snabb respons med Glosboken

Under 2018 gjorde elever i Kronoberg 822 228 övningstillfällen och svarade rätt på hela 16 386 125 frågor i det digitala verktyget Glosboken.se – ett verktyg som alla skolor i Kronoberg har tillgång till via AV-Media. Thorén Framtid i Växjö är den skola som har flest antal användare.

Underlättar undervisningen

Glosboken är Sveriges största webbtjänst för inlärning av glosor och innehåller spel, övningslägen och utskriftsfunktioner. På Thorén Framtid i Växjö används Glosboken i flera olika ämnen för att effektivisera och underlätta undervisningen. Bland annat används Glosboken som ett verktyg till att träna på multiplikationstabeller.
– SO- och NO-lärare använder Glosboken för att träna på begrepp och för att tydliggöra vissa moment i undervisningen. Det blir konkret för eleverna, säger Ola Brorsson, Thorén Framtid i Växjö.

Repetition och snabb respons

Ola Brorsson menar att eleverna upplever att det är lätt att träna på nya ord och uttryck genom Glosboken samtidigt som de får snabb respons på sina läxförhör. Ur en lärarsynpunkt upplevs det digitala verktyget effektivt och tidsparande i undervisningen och är särskilt uppskattad för möjligheten till repetition.
– Glosboken bidrar till tydliggörande av begrepp och effektiviserar undervisningen. Glosboken används för att testa klassens generella kunskap inom ett område, som en fördiagnos. Lärare får då, på klassnivå, överblick hur mycket eleverna kan, säger Ola Brorsson.
Glosboken tillåter inställningar som gör verktyget användarvänligt oavsett ålder, språk, speciella behov eller kursmaterial.

Låna smart och effektiv teknik

Totalt har Thorén Framtid i Växjö 5 824 315 besvarade frågor och 259 749 genomförda övningar i Glosboken. Imponerande! Är du också intresserad av att integrera digitala verktyg i undervisningen? Genom AV-Media får du tillgång till flera länslicenser och kan även låna teknik som kan användas i undervisningen.

–> Se våra länslicenser här
–> Se vår teknikutlåning

Categories: Nyheter