Binogi textar på ukrainska

Länslicensen Binogi har lanserat ukrainska som val av undertext i lektionsfilmerna. Binogi är ett flerspråkigt digitalt läromedel som passar alla elever i årskurs 4-6 och 7-9. Till filmerna finns tillhörande quiz.

Polyglutt och Polylino skola

Polyglutt och Polylino skola är nu tillgängliga för ukrainska flyktingar att använda gratis i Sverige. Läs om hur du får tillgång till ukrainska böcker med färdiga inloggningsuppgifter på Inläsningstjänsts sida.

Begreppa gratis

Begreppa lägger till ukrainska som språk till deras filmer. Begreppa är en tjänst som består av flerspråkiga filmer, quiz och begreppslistor på olika modersmål. Tjänsten är gratis för ukrainska flyktingar terminen ut.

Läromedel Natur & Kultur

Här hittar du ett urval av de viktigaste läromedlen för elever i grundskolan, som antingen befinner sig på flykt eller som just har anlänt till en skola i Sverige. De pdf-filer du hittar nedan är fria att kostnadsfritt ladda ner och använda.

UR Språkplay

Här hittar du över 4000 pedagogiska program som kan ses med språkstöd på 27 olika språk. Helt gratis! För elever som vill bli bättre på svenska. Se olika program med svensk text där vissa ord översätts till ukrainska. Så här funkar UR Språkplay! 

Material på ukrainska

Här samlar vi material som finns i Mediekatalogen med ukrainskt tal och ukrainsk undertext. 

Att prata om kriget i klassrummet

Här hittar ni vår temasamling med filmer som kan användas för att prata om kriget i Ukraina.