Våra länslicenser - digitala kostnadsfria verktyg för pedagoger och elever i Kronobergs län.

 

Den 23 september bjöd AV-Media tillsammans med Skolon in till ett gemensamt webinarie. Under webinariet visade vi hur du enkelt kommer åt länslicenserna via Skolon och vilka fördelar som den digitala samlingsplatsen Skolon har. Ta del av inspelningen här.

Engelskaportal

EngelskaPortal är en webbaserad övningsportal med färdighetsträning i engelska, som följer årskurs 1-3 läroplan.

→ Mer information

Matteportal

Färdighetsträning i matematik som följer åk 1-6 läroplan. Gör inlärningen roligare, t ex med samlarkort och gamification!

→ Mer information

Svenskaportal

Färdighetsträning i svenska som följer åk 1-4 läroplan. Svenskaportal tränar läsförståelse med varierade övningar och spelifierat lärande!

→ Mer information

Glosboken.se

Inlärning av glosor och begrepp. Inställningarna passar alla målgrupper och språk, olika kursmaterial och speciella behov. Övningarna har lyssningsfunktion och talsyntes.

→ Mer information

Binogi

Flerspråkigt digitalt läromedel för alla elever i åk 4-9. Korta ämnesfilmer med valbart tal och undertext, justerbar hastighet och quiz.

→ Mer information

Creaza

Tre onlineverktyg för att skapa multimediala berättelser, serier, film och multimediala tankekartor och presentationer.

→ Mer information

Kikora

Utforskning, problemlösning och träning i matematik. Främst för högstadiet och gymnasiet samt för vuxenutbildningen. Utgår efter vt-22.

→ Mer information

Skolplus

Digitala resurser, utskriftsmaterial, övningar, spel och träning av glosor för åk F-9. Här finns lärarmaterial och möjlighet att arbeta individuellt och klassvis.

→ Mer information

Muzzy

Ett interaktivt språkläromedel med över 200 lärspel som kombineras med filmer om Muzzy. Språkträningen finns för engelska, men också för att lära sig spanska, franska, tyska mm.

→ Mer information

Art Smart

En interaktiv, digital konstpedagogisk plattform främst för grundskolan i Kronobergs län. Sidan är öppen och kräver ingen inloggning.

→ Mer information

Frågor om länslicenser
Tidigare licenser

Webmath

I WebMath kan lärare, lärarkandidater, elever och föräldrar tillgodogöra sig hela grundskolans matematikkurs och kurs A på gymnasiet på ett varierat och intresseväckande sätt. Fokus är på högstadiets matematik med en repetition av grundläggande moment. Du är automatiskt inloggad i WebMath när du är inloggad i Mediekatalogen SLI. WebMath finns under fliken ”Fler”. I appen (på smartphones och läsplattor) behöver du fortfarande logga in med användarnamn: avmedia och lösenord: Kronoberg. (OBS! Lösenord med stor bokstav) guide/demo www.webmath.se. 

Information: Vi avslutar licensen för WebMath från och med 1 januari 2019 och följer därmed vår ambition att över tid förändra vårt licensutbud. Vill du eller din skola fortsätta att använda WebMath är du välkommen att kontakta WebMath via info@webmath.se

Månresan

Månresan är ett övningsmaterial i matematik, engelska och geografi. Materialet är utformat som ett webbspel där eleverna tillsammans hjälps åt med att föra klassen i en raket till Månen. Ni som redan har kvitterat ut en raket kan fortsätta att använda den.

TikiSvenska

Licensen är avslutad efter läsåret 19/20.