Våra länslicenser - digitala kostnadsfria verktyg för pedagoger och elever i Kronobergs län.

Kikora

Utforskning, problemlösning och träning i matematik. Främst för högstadiet och gymnasiet samt för vuxenutbildningen.

→ Mer information

Matteportal

Färdighetsträning i matematik som följer åk 1-6 läroplan. Gör inlärningen roligare, t ex med samlarkort och gamification!

→ Mer information

Svenskaportal

Färdighetsträning i svenska som följer åk 1-4 läroplan. Svenskaportal tränar läsförståelse med varierade övningar och spelifierat lärande!

→ Mer information

Glosboken.se

Inlärning av glosor och begrepp. Inställningarna passar alla målgrupper och språk, olika kursmaterial och speciella behov. Övningarna har lyssningsfunktion och talsyntes.

→ Mer information

Binogi

Flerspråkigt digitalt läromedel för alla elever i åk 4-9. Korta ämnesfilmer med valbart tal och undertext, justerbar hastighet och quiz.

→ Mer information

Creaza

Tre onlineverktyg för att skapa multimediala berättelser, serier, film och multimediala tankekartor och presentationer.

→ Mer information

Art Smart

En interaktiv, digital konstpedagogisk plattform främst för grundskolan i Kronobergs län. Sidan är öppen och kräver ingen inloggning.

→ Mer information

Skolplus

Digitala resurser, utskriftsmaterial, övningar, spel och träning av glosor för åk F-9. Här finns lärarmaterial och möjlighet att arbeta individuellt och klassvis.

→ Mer information

Muzzy

Ett interaktivt språkläromedel med över 200 lärspel som kombineras med filmer om Muzzy. Språkträningen finns för engelska, men också för att lära sig spanska, franska, tyska mm.

→ Mer information

Frågor om länslicenser
Tidigare licenser

Webmath

I WebMath kan lärare, lärarkandidater, elever och föräldrar tillgodogöra sig hela grundskolans matematikkurs och kurs A på gymnasiet på ett varierat och intresseväckande sätt. Fokus är på högstadiets matematik med en repetition av grundläggande moment. Du är automatiskt inloggad i WebMath när du är inloggad i Mediekatalogen SLI. WebMath finns under fliken ”Fler”. I appen (på smartphones och läsplattor) behöver du fortfarande logga in med användarnamn: avmedia och lösenord: Kronoberg. (OBS! Lösenord med stor bokstav) guide/demo www.webmath.se. 

Information: Vi avslutar licensen för WebMath från och med 1 januari 2019 och följer därmed vår ambition att över tid förändra vårt licensutbud. Vill du eller din skola fortsätta att använda WebMath är du välkommen att kontakta WebMath via info@webmath.se

Månresan

Månresan är ett övningsmaterial i matematik, engelska och geografi. Materialet är utformat som ett webbspel där eleverna tillsammans hjälps åt med att föra klassen i en raket till Månen. Ni som redan har kvitterat ut en raket kan fortsätta att använda den.