Dash & Dot är robotar som kan utföra en mängd olika saker. Alla kommandon programmeras på din ipad/surfplatta och överförs sedan till robotarna via Bluetooth.
Svårighetsgrad i programkoden bestämmer du själv genom att välja någon av nedanstående appar där GO är den enklaste. De olika nivåerna i apparna gör att Dash & Dot passar både nybörjare och de som redan kommit igång med programkodning. Mer info: → Hemsida Dash och Dot → Dash och Dot HoS
Till Dash och Dot använder man följande appar (alla är gratis):
♦ GO: GO passar för nybörjaren. Här kan man välja utseende, färg och ljud på sina robotar och sedan är de klara för olika uppdrag. Låt Dash åka och lämna ett meddelande.
♦ Xylo: Nu är det dags för Dash att lära sig spela ett instrument, detta görs med din hjälp på lärplattan! Ladda ned appen Xylo för att starta. Kom ihåg att du behöver en Xylofon också, art nr 20-167. Flera färdiga melodier finns redan i appen, men det går lätt att komponera egen musik som sedan Dash spelar upp.
♦ Path: I Path får man lära sig de första stegen i programkodning. Här kan man lägga in en bana där Dash kan ta sig fram. Man kan också lägga in ljud och ljus.
♦ Wonder: Med Wonder app kan Dash & Dot styras med hjälp av symboler som flyttas på lärplattan vilket innebär att den som programmerar robotarna inte behöver vara läskunnig. Med andra ord, ett bildbaserat kodspråk för barn!
♦ Blockly: I appen Blockly går vi vidare med programmeringen och låter Dash & Dot samarbeta. Här kan man lägga till händelseförlopp, steg för steg, upprepningar mm. En rolig och enkel blockprogrammering (liknar SCRATCH) får robotarna att göra som du vill. Med styrvillkor för Dot kan Dash sedan utföra de uppgifter som har skrivits in i programsekvensen.
Utlåningstid: 2 veckor. Bokas varje tisdag då vi kör teknikrundan. Beställ senast torsdag kl 15 för leverans kommande tisdag. Före retur ska allt material kollas av se till att allt är med och packas på ett bra sätt. Säg gärna till vår chaufför om något skulle saknas eller vara trasigt eftersom en del av tekniken ska direkt vidare till nästa låntagare.  → Boka i Mediekatalogen